نوشته شده توسط: الهه ناز
این محبت و علاقه با شروع زندگی مشترک تولد می یابد و با ادامه زندگی، استحکام پیدا می کند و تثبیت می شود . البته گاهی هم به نوعی قبل از ازدواج نیر کمی وجود داره که اون هم باید هدایت بشه و گرنه باعث سر در گمی خواهد شد
امام صادق ( علیه السلام) در رابطه با اهمیت محبت به زن می فرماید: «من اخلاق الانبیاء حب النساء» ; (2) از اخلاق پیامبران دوست داشتن زنان است .
و نیز در جایی دیگر فرمودند: «کل من اشتد لنا حبا اشتد للنساء حبا ...» ; (3) هر کس ما را بیشتر دوست بدارد، زنان را بیشتر دوست خواهد داشت .
البته بدیهی است که مهر و محبتی دارای ارزش است که در مسیر الهی و مطابق با دستورات شرع باشد وگرنه، چه بسا مهر و محبتی، که هیچ ثمره معنوی نداشته باشد و حتی باعث سقوط فرد به ورطه نابودی شود .
در فرهنگ غنی اسلام، اظهار محبت، یکی از لوازم دوست داشتن است . اما در روابط بین زوجین که مظهر کامل عشق و علاقه هستند، این اظهار محبت، جایگاه ویژه ای دارد تا آن جا که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرموده اند: «قول الرجل للمراة انی احبک لایذهب من قلبها ابدا» ; (4) گفتار مرد به همسرش: «همانا من تو را دوست دارم » ، هرگز از قلب همسرش محو نمی گردد .
قوانین و توصیه های اسلام، بر اساس فطرت و خصوصیات کلی انسان هاست . این حدیث، با توجه به خصوصیات خاص زن که دارای احساسات و عواطفی بیش از مرد است، توصیه به اظهار محبت مرد نسبت به همسرش می نماید; چرا که زن از نظر روحی، نیاز به دوست داشتن و محبوب بودن دارد، و با این جمله همسر، نیاز روحی و روانی او تامین و به زندگی دلگرم می شود، و می تواند همسری مهربان برای شوهر و مادری دلسوز و با عاطفه برای فرزندان باشد . در این راستا کارهای متفاوت و متنوعی هست که به شدت این محبتها و علاقه ها کمک میکند.
1) و من آیاته ان خلق لکم من انفسکم ازواجا لتسکنوا الیها و جعل بینکم مودة و رحمة; سوره روم/آیه 21 .
2) محمدبن حسن الحر العاملی، وسائل الشیعه، ج 20، پیشین، باب استحباب حب النساء ... ص 22، حدیث 2 .
3) همان، ص 24، حدیث 12 .
4) همان، ص 23، حدیث 9 .